Byggeprosessen

Kranselag 13 mars13 mars 2013 hadde vi mønsåsskål eller kranselag som det også kalles. Dette er en viktig milepæl i alle større og mindre byggeprosjekt, og arrangeres etter tradisjonen nå siste takstolen er på plass!

Det skjedde faktisk på dagen vi hadde mønsåsskålen, det betyr at alle de nye bygningene nå er under tak og tette.
Mye av bygningsarbeidet foregår altså innendørs, vi er i full gang med rominndeling, elektriker og rørleggerarbeid og maling, for å nevne noe. Utendørs graves og legges det nytt vann og avløpssystem mellom bygningene. Dette medfører en del utfordringer fordi adkomsten til ulike områder på instituttet er litt begrenset, og den dype telen gjør at arbeidet går litt senere en planlagt. Vi er altså inne i den mest mannskapskrevende perioden av byggeprosjektet, pr dato er det 80 mann i arbeid på anlegget på Hernes! Vi er m.a.o over dobbelt så mange mennesker på instituttområdet enn det som er vanlig, i tillegg kommer alle trailere, lastebiler, kraner og gravemaskiner som brukes i byggeprosessen. Man kan trygt si at Hernes ikke er en kjedelig plass å være om dagen!
Vi er også i rute med byggingen av fjernvarmeanlegget, selve varmesentralen kom på plass i løpet av forrige uke. Det flisfyrte fjernvarmeanlegget skal stå ferdig til prøvedrift i april. I juni skal vi ta boenhetene for pasientene i bruk, og brakkeriggen der de bor midlertidig skal tas ned igjen. Samtidig skal vi ta i bruk administrasjonsfløyen av sentralbygget, slik at omgjøringen av den delen som til nå har stått urørt kan starte. 29 november skal alt være ferdig…..Byggetegninger