Geir Thoresen takket av etter 16 år

Drivende dyktig fagperson, alltid i godt humør, eller full av f….! Dette må kort oppsummert bli Thoresens ettermæle, når han nå er takket av som alderspensjonist etter 16 år på Hernes Institutt.

Kantina var for anledningen dekket til fest, og kjøkkenet vartet opp med en storslagen festlunsj da Geir Thoresens siste arbeidsdag skulle markeres 30. april. Instituttets ansatte møtte mannsterke opp for å hedre en populær og godt likt kollega. Direktør Ole Jo Kristoffersen innledet som seg hør og bør markeringen da alle var kommet seg vel til bords.

Geir Thoresen, hans datter Gina (anstand for dagen) og direktør Ole Jo Kristoffersen.

– Geir har preget instituttet både arbeidsmiljømessig og faglig gjennom alle de årene han har vert her. Spesielt på det som har med attføring å gjøre. Jeg vil hevde at vi med ham mister en av landets dyktigste saksbehandlere på attføringsfeltet, sa Ole Jo.

Alle som har jobbet mer enn 15 år på instituttet får et gavekort og blomster når de slutter, som en ekstra påskjønnelse for innsatsen.

– Jeg vet ikke hva verdien på gavekortet er, du må nesten bare gå og teste det, fleipet direktøren under overrekkelsen.

Ole Jo Kristoffersen trakk spesielt frem hvordan Thoresen bruker egen livserfaring, og sine sterke menneskelige egenskaper i sitt profesjonelle arbeid.

– Medmennesket og fagpersonen Geir får frem mye i pasientene på denne måten – og han er god til å holde seg faglig oppdatert. På den måten har han bidratt sterkt til å finne gode løsninger, og det er mange som er i arbeidslivet i dag takket være hans arbeidsinnsats.

Både direktøren, og en god håndfull andre som tok ordet under festlunsjen, påpekte hvordan Geir Thoresen bruker humor i sitt daglige virke. Gjerne også av det litt mer grovkornede slaget. Den avtroppende medarbeideren ble beskrevet som omsorgsfull, oppmerksom og engasjert. Men også dønn ærlig og til dels “uten filter” når han mente det var på sin plass.

– Det er ikke vanskelig å skjønne når Geir virkelig mener noe. Eller hvis han mener at noe burde vært gjort annerledes eller bedre, var det flere som påpekte.

En rose til hver av damene – og noen ord med på veien videre

En tydelig rørt Thoresen sa at han hadde gru-gledet seg til dagen da han selv tok ordet under festlunsjen. Han takket for mange fine år, gode kolleger, og et godt og utviklende fagmiljø. Han påpekte at “Team Hernes” kan få til alt!

– Alle som kjenner meg vet at jeg er spesielt glad i damene. Derfor har jeg for anledningen en liten oppmerksomhet til hver og en av dere. Uten damene, hva skulle vi gutta gjort da?

Deretter tok han runden og delte ut en rose, sammen med en klem, en kommentar, eller et velment råd til hver i sær. Damene på sin side kvitterte med en avsluttende sang etter lunsjen, hvor Geir ble hedret med en omskrevet versjon av “Sussebass”. Hele markeringen var preget av godt humør og mye latter, men det falt også noen tårer.

– Heldigvis skal ikke Geir slutte sånn brått og brutalt, påpekte direktør Kristoffersen. Han skal fortsatt komme innom, og gjøre noe jobb for oss selv om han har blitt pensjonist. På den måten vil vi fortsatt ha gleden av hans kompetanse og høre ham i gangene her også i tiden som kommer.

Hele markeringen ble avrundet med kaffe og kake.

Damene på Hernes Institutt forbereder seg til å fremføre en omskrevet versjon av “Sussebass”
Translate »