Nye turnuskandidater – fysioterapi

Silje Anzjøn Gran og Maren Berger har akkurat startet på sin turnusperiode som fysioterapeuter ved Hernes Institutt. Begge har tatt sin utdannelse i Oslo, og nå har de et halvt år i turnus foran seg hos oss.

Silje fra Trondheim
Silje Anzjøn Gran (t.v) og Maren Berger har akkurat startet i turnus som fysioterapeuter på Hernes Institutt.

Silje er opprinnelig fra Trondheim, og nå skal hun bo og arbeide i en annen del av landet for en periode.

– I forbindelse med turnusen bor jeg på hybel her på instituttet. Jeg liker stedet veldig godt, og er fornøyd med at jeg fikk plass her. Etter bare noen dager har jeg lært å sette pris på gode kolleger, og opplegget her med arbeidsrettet rehabilitering er veldig interessant. Jeg regner med å lære mye i månedene som kommer, sier hun.

Hun syns det er spennende at Hernes Institutt ikke er et helt “standard” behandlingssted, og hun er sikker på at hun vil bygge mye god og nyttig kompetanse når hun skal arbeide med pasientgruppen som vi her i Hernes har spesialisert oss på.

Silje forteller også at hun gleder seg til å gjøre seg bedre kjent med Elverum og omegn. Hun skal utforske mulighetene for fritidsaktiviteter, og ikke minst mulighetene som ligger i å bruke naturen for rekreasjon og trening.

– Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker, og jeg liker konseptet med å jobbe med “hele mennesket”, både fysikk og psyke, sier Silje.

Maren fra Elverum

– Jeg er fra Elverum, og jeg er nok av den litt sta og hjemmekjære typen – derfor har jeg faktisk dagpendlet Elverum / Oslo i forbindelse med studiene, sier Maren.

Nå er hun glad for å ha fått turnusplass så nær hjemstedet. Det vil selvfølgelig by på betydelig færre reisetimer i hverdagen.

– Det skal bli spennende å komme i gang med ordentlig jobbing – altså praktisere mye av det vi har hatt i teori på skolen. Jeg liker tanken på å hjelpe mennesker med å komme i gang, slik at de finner glede i det å trene og være i aktivitet. Det bør passe bra med hvordan det arbeides her på Hernes Institutt, sier hun.

Som ihuga Elverumsing håper Maren også på å finne seg fast jobb i nærheten når hun er ferdig utdannet.

– Hvem vet, kanskje er dette et lite bein innafor, og at det kan være muligheter for jobb her etter fullførte studier og turnusperiode, smiler hun.

Vi på Hernes Institutt ønsker våre to nye turnuskandidater velkomne, og håper at de får en lærerik og givende tid hos oss!

 

Translate »