Våren er på trappene, og det er dags for å ønske to nye turnuskandidater i fysioterapi velkommen til oss. Cecilie Muurmann Laursen og Thea Mille Nygaard skal være hos oss det kommende halvåret.
Fra Danmark til Kulbulia
Cecilie er opprinnelig fra Oslo, men har bodd og tatt utdannelsen sin i Danmark, nærmere bestemt København.
– Det er litt kontraster mellom storbyen i Danmark og instituttet i Kulbulia, smiler hun. Men jeg kommer ikke helt uforberedt: Jeg hadde en praksisperiode i Åmot, og har klart å venne meg til at det kan være 20 minusgrader.
Nå er dagene lysere og kuldegradene færre. Cecilie bor på hybel på instituttet i den perioden hun skal være hos oss i Hernes, og hun har funnet seg godt til rette.
– Jeg liker området godt, og gleder meg til å utforske mulighetene her. Jeg startet turnusperioden 7. mars. De første dagene går med til å bli kjent med kolleger og arbeidsrutiner på Hernes Institutt – og sette seg inn i hvordan pasienthverdagen ser ut.
Fra tidligere har Cecilie jobbet mye med idrettsrelaterte plager, sportsskader, og hvordan muskler og skjelett påvirkes under slike påkjenninger.
– De fleste pasienter på Hernes Institutt er av en litt annen kategori, som jeg gleder meg til å jobbe med. Jeg syns det er spennende å lære mer om hvilke aktiviteter og hva slags trening pasientene går i gjennom på instituttet.
Passe stor og passe liten by
Thea har tatt sin utdannelse ved Oslo MET. Hun er ikke helt nykommer på instituttet, hun har vært her siden 15. februar, og har for alvor begynt å komme inn i rutinene.
– Jeg er fra Lommedalen, og dermed ikke helt ukjent med landlige omgivelser, sier hun. I turnusperioden bor jeg på hybel nede i Elverum, og trives veldig godt med det. Elverum er en passe stor og passe liten by. Menneskene er vennlige, og det tar ikke lang tid før man kommer “på hils” med kjente ansikter i lokalbutikken.
Før Thea kom til oss var hun i praksis på sykehus, og hun var også en periode i Åsnes kommune. Gjennom sin praksis på sykehus er hun fra før ganske godt kjent med området rehabilitering innen fysioterapi.
– Men jeg er ganske sikker på at det vil være mye å lære her på instituttet. Hernesmodellen og arbeidsrettet rehabilitering har en hel del innfallsvinkler som ikke er “standard” innen tradisjonell fysioterapi. Dette blir et spennende halvår, konkluderer Thea.