Øvelse og full fyr på instituttet!

Tidligere i april 2024 startet en av dagene med full overtenning på Hernes Institutt – og heldigvis var det en godt planlagt øvelse.

I tidligere tider var det vanlig at ansatte fikk tilbud om bolig på instituttet, men nå har det eldste av disse bolighusene for lengst gått ut på dato, og huset hadde bl.a. store sopp- og råteskader.

En øvelse

Hernes Institutt tenkte at dette huset kunne være egnet for en storskala brannøvelse for Midt-Hedmark brann og redningsvesen IKS i Elverum, og fikk raskt svar tilbake at dette var en god ide. Dermed ble det startet opp med planlegging og nabovarsler, slik at brannen kunne starte 9.april med flere brannbiler, mannskaper og røykdykkere tilstede.

Heldagsøvelse med innlagt servering

Brannøvelsen gikk i flere omganger inne og ute i det gamle bygget, og med gode og viktige erfaringer for mannskapet som deltok. Ansatte på Hernes Institutt fulgte spent med, og kjøkkenet leverte kaffe og kaker til mannskapet som sto for slokking og røykdykking.

En god innsparing

I tillegg til en realistisk og stor øvelse, ble branndagen også en effektiv løsning når Hernes Institutt skulle kvitte seg med et bygg.

Instituttet sparte over 200 000 kroner på nedbrenning framfor tradisjonell riving og krav til sortering av avfall. Nå gjenstår opprydning på branntomta, og den lokale entreprenøren Auden Senderud er ansvarlig utfører av både dette og planeringen av området tilslutt.

Litt av en dag på Hernes Institutt, og vil du se filmen fra branndagen så kan du se på instagramsiden hernesinstiutt_kitchen. God helg!

Translate »