Det første varme måltid

Det var nesten premierestemning i kantina på Hernes Institutt da det første varme måltidet siden instituttet åpnet for 64 år siden ble servert. Både pasienter og ansatte fullroser ordningen.

Skal diske opp med deilig varm mat: Tone og Øyvind gleder seg til å få mer aktivitet i kantina.

I tiden som kommer vil pasienter på Hernes Institutt få muligheten til å rekvirere tørrvarer til bruk i frokost, lunsj eller kvelds. De vil også få muligheten til å spise en varm middag i instituttets kantine, om de ønsker det. – Dette er noe vi har sett frem siden kantina sto ferdig i forbindelse med byggeprosjektet, sier arbeidsinstruktør Øyvind Nyhus mens han vasker serveringsbrettene. – Nå er alt utstyret på plass og vi kan tilby sunne og næringsrike måltider, legger kokken Tone Svendsberget Rygh til. – Dette blir bra!

Lasagne og hjemmelaget saft
Det er like før pasienter og ansatte kommer og alt er klart. Det aller første måltidet fra egen kantine består av lasagne og salat, etterfulgt av friske jordbær og vaniljeis. Hjemmelaget ripssaft akkompagnerer måltidet, og det dufter deilig i hele bygningen. Siden det er første gang på 64 år, er også de ansatte invitert til å dele måltidet med pasientene. Det summer av forventning rundt bordene da direktør Ole Jo Kristoffersen tar ordet og ønsker velkommen til denne første middagen: – Et historisk øyeblikk, smiler han og holder talen kort – han ser nok flere sultne fjes i forsamlingen. – Vi regner disse første ukene som en tilvenningperiode, legger han til. – Så vi mottar alle tilbakemeldinger med takk. Velbekomme!

Det første måltid! Fra venstre: Gerd Mona Tykriset, Renate Paulsen, Karin Mansaas, Ole Jo Kristoffersen, Aud Magnor og Ellen Stensby.

Gir muligheter for arbeidstrening

Eilev og Kurt Helge var fornøyd med ordningen

Aktiviteten i kantina får også følger for tilbudet til pasientene på instituttet, i form av verdifull arbeidstrening. – Visjonen om realistisk arbeidstrening for folk som relaterer seg til dette faget, er nå i boks, smiler han. – Det er moro!

Pasientene var heller ikke sene om å uttrykke sin begeistring over matserveringen: – Veldig bra sier Eilev, og Kurt Helge stemmer i: -Lettvint for oss som bor her!

Translate »