I full aktivitet

De skulle egentlig bare ha et lite kurs i løfteteknikk, men endte opp med en hel dag på Hernes Institutt. – Anbefales på det sterkeste, sier gjengen fra Teater Innlandet.

Praten rundt bordet i kantina på Hernes Institutt er livlig. Det er salat som står på menyen midtveis i denne dagen – med både teori og aktivitet for den engasjerte teatergjengen.

– Nyttig! Både for kropp og hode, sier Mari fra teateret. – Her har vi hatt fokus på helhet – og det er bra.

Collage 2En mini-ryggskole
Fysioterapeut Torunn og arbeidsinstruktør Kjell Erik har hatt ansvaret for hver sin gruppe fra begynnelsen av dagen. Deltakerne har fått innføring i løfteteknikk og blitt filmet, mens Torunn har hatt fokus på hvordan kroppen er bygd opp og hvordan vi kan håndtere smerter på en god måte.

– Etter denne dagen skal deltakerne oppleve at de har økt bevissthet rundt egen kropp – og hvordan de bruker den i hensiktsmessig hverdagen.

Øke bevissthet om kropp og tanker
Deltakerne fra Teater Innlandet er i alle fall godt fornøyd så langt, skal man tro kommentarene:

– Pauser, sier Mariann. – Jeg skjønner faktisk nå hvor viktig det er å ta seg pauser ofte. Senke skuldrene og bare slappe av. Utfordringen er å huske på det i en travel hverdag!

Kari syntes det var nyttig å se seg selv på film: – Det tror jeg var sunt! Kollega Lise nikker og er enig. – Dette er kjempebra!

Randi mener det er viktig med bevisstgjøring rundt kropp og tanker: – Du eier din egen kropp! Det er viktig å unngå sykeliggjøring, men heller arbeide løsningsorientert, sier hun.

Så står det «Gymsal» på programmet og deltakerne gleder seg til litt hopp og sprett til gla-musikk:

– Formen er kanskje ikke den beste, men vi liker å gjøre ting sammen, utfordre egne grenser, sier Jon. – Og så er det avspenning til slutt, kanskje en dupp i det varme bassenget, håper han. – Kan det bli bedre?

 

 

Translate »