To nye ansikter på Hernes Institutt

Fra august 2019 er turnuskandidat Thea Solli Sagbakken og arbeidsinstruktør Magnus Johansen på plass hos oss i Hernes. Thea blir her i seks måneder, mens Magnus er fast ansatt.

Turnuskandidat Thea er opprinnelig fra Aurskog/Høland, og har studert fysioterapi i Oslo i tre år.

– Jeg gleder meg virkelig, og føler at jeg har vært veldig heldig med denne plassen på Hernes Institutt som fortsatt var ledig da det var min tur til å velge.

Turnuskandidat Thea Solli Sagbakken og arbeidsinstruktør Magnus Johansen

Hernes er kanskje ikke så kjent blant studenter i Oslo, men Thea skjønte fort at dette var et perfekt sted for henne. Spesielt gleder hun seg til å jobbe i team, og hun har en forventning om at hun kommer til å lære mye. Hennes inntrykk er at det er stor ydmykhet blant de som jobber på instituttet, noe som gjør at hun både føler seg trygg, og godt tatt i mot. I tillegg skaper det et miljø hvor det er lav terskel for å spørre om ting.

– Det skal bli godt å begynne å jobbe på “ordentlig” etter studiene. Jeg liker å jobbe med mennesker og skape relasjoner. Slik det fungerer her så får man ikke bare en pasient – man tar i større grad hensyn til hele mennesket. Jeg tenker at det vil være mer givende enn å bare drive med tradisjonell behandling.

Det gikk greit for Thea å finne bosted i Elverum da plassen var bekreftet. Hun har bare seg selv å ta hensyn til, og dermed var det helt uproblematisk å flytte på seg. I tillegg til turnusplassen på Hernes Institutt har hun fått et lite engasjement innen fysioterapi, med å bistå Elverum herrer fotball.

Arbeidsinstruktør Magnus er nylig fast ansatt, og han ser frem til oppgavene som venter på Hernes Institutt.

Han er opprinnelig fra Ådal ved Hønefoss, men har arbeidet for Forsvaret rundt om i Hedmark i mange år. Nå er han bosatt i Elverum, han er gift, og har to barn.

– Da jeg så annonsen tenkte jeg at dette var midt i blinken for meg, forteller den nytilsatte arbeidsinstruktøren.

Han hadde litt kjennskap til instituttet fra før. Magnus forteller at han alltid har hatt en “trang til å hjelpe”, og slik sett bør stillingen ved Hernes Institutt passe ham godt.

– Med min bakgrunn som instruktør i Forsvaret er jeg godt vant med å jobbe med mennesker. Jeg har også bak meg fem perioder i Afghanistan, så jeg mener nok jeg har vært borti de fleste mennesketyper, smiler han.

Hans grunnfilosofi er at alle mennesker er like mye verdt, uansett utdanning og bakgrunn. Han forteller også at han har en mor som sliter med reumatisme, så han vet litt om hva det handler om når folk sliter.

Magnus føler seg trygg på at han har mye å bidra med på Hernes Institutt, og har en forventning om at dette skal være en givende og utviklende arbeidsplass for ham i mange år fremover.

Translate »