Ansatte ønsker å bli blodgivere

På Hernes Institutt begynner det nå å nærme seg at et par titalls ansatte ønsker å bli blodgivere. Bakgrunnen er at en tidligere medarbeider har dratt i gang en omfattende vervekampanje.

Stor samfunnsnytte
Per Inge Engstad (t.v) og Geir Thoresen, fotografert under festmiddagen da Thoresen ble takket av som pensjonist tidligere i år

– Det er riktig. Vår tidligere attføringskonsulent Geir Thoresen har blitt pensjonist, men han er fortsatt innom oss i ny og ne, sier personalsjef Per Inge Engstad. Thoresen er meget engasjert, og har pratet varmt om viktigheten og samfunnsnytten av å bli blodgiver.

Dette har altså ført til at totalt 18 ansatte nå enten er under vurdering for å bli blodgivere, eller er i gang med å gi blod.

– Det er ikke bare å møte opp hos blodbanken og begynne å gi. I forkant av at man blir godkjent må man i gjennom en prosess med forskjellige skjemaer og tester. Men med så mange friske og spreke ansatte som vi har på instituttet er det mange som slipper i gjennom nåløyet, forklarer Engstad.

Les mer om å bli blodgiver på helsenorge.no

Her på Hernes institutt er vi veldig stolte og glade for at så mange av de ansatte engasjerer seg og vil bidra som blodgivere.

Utfordrer ansatte i andre bedrifter

– Vi setter pris på tiltaket og vervekampanjen som er dratt i gang av vår tidligere kollega. Vi har som så mange andre tenkt på dette i mange år, men trengte liksom en ekstra dytt for å ta skrittet og komme i gang. Nå håper vi at vi igjen kan inspirere andre til å melde seg som blodgivere, sier blodgivergjengen.

Kanskje kan vi se tilsvarende vervekampanjer rundt om i andre bedrifter i Elverum? Eller hvor som helst i landet for den saks skyld?

I informasjonen på helsenorge.no står det å lese at en halv liter blod potensielt kan redde tre liv. Hvis man gir blod tre ganger i året gir det halvannen liter. Blir det totalt 15 regelmessige blodgivere fra Hernes Institutt utgjør det 22,5 liter. Og potensielt 135 liv kan bli reddet.

– Dette er meget motiverende og inspirerende å tenke på, sier de ferske blodgiverne. Vi oppfordrer ansatte i andre bedrifter til å bli med og gi sitt bidrag. Blodgivere er livsviktige for helsetilbudet i Norge.

Fra venstre: Øyvind Nyhuus, Svein Salen, Gry Woldmo, Erlend Haukland Våge, Anniken Amundsen Solberg og Mihkku A. Måsø er noen av de som enten har blitt, eller venter på å bli blodgivere.
Translate »