Kapasitet til å hjelpe flere!

Er du ute av arbeidslivet på grunn av smerter i muskler og ledd? På Hernes Institutt kan du få den hjelpen du trenger for å komme tilbake i jobb.

Direktør Ole Jo Kristiffersen (t.v) og persjonalsjef Per Inge Engstad kan fortelle at Hernes Institutt har kapasitet til å hjelpe flere ut i arbeid

– Vi har god kapasitet, og det er kort ventetid for å komme inn, sier direktør Ole Jo Kristoffersen.

På instituttet har vi drevet med arbeidsrettet rehabilitering i over 60 år, og vi har dermed vært med på å prege dette fagfeltet på landsbasis.

– Du kan bli henvist til behandling hos oss fra fastlege, sykehus eller annen spesialhelsetjeneste.

Sentralt på indre østland

Alle pasienter som skal bo hos oss i behandlingsperioden får eget rom med kjøkkenkrok og bad. Nye og moderne fasiliteter etter den store utbyggingen i 2013/2014. Hernes Institutt ligger sentralt på indre østland, omtrent 15 kilometer fra Elverum sentrum. Eksempelvis er det ikke mer enn snaue to timer kjøring til oss fra Oslo.

Et behandlingsløp hos oss varer typisk i seks uker, men dette vurderes også individuelt. Det tverrfaglige teamet som møter deg består av lege, fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog, attføringskonsulent og arbeidsinstruktør. Vi samarbeider med pasienten for å finne løsninger på veien tilbake til arbeid.

Alle pasienter får eget rom med bad og kjøkkenkrok. Tipp-topp moderne fasiliteter
Pasienten alltid i sentrum

Behandlingsopplegget består av kognitiv atferdsterapi, tilpasset fysisk aktivitet, praktiske aktiviteter som er gjenkjennbare til pasientens yrkeserfaring, og tiltak for bedre samarbeid mellom arbeidsgiver, arbeidstaker, NAV og helsevesen.

– Pasienten er alltid i sentrum, som aktiv deltager i egen rehabiliteringsprosess. Det er ingen egenandel på behandlingen hos oss. Hvis du tror at arbeidsrettet rehabilitering hos oss er noe for deg, ta kontakt med din fastlege og be om bistand til å få sendt en søknad.

Mer info om arbeidsrettet rehabilitering

Viktig informasjon til den som skal henvise

Translate »