Ekstra avspenning med yoga

Avspenning og bevegelighet er en viktig del av behandlingstilbudet for pasientene på Hernes institutt. Nå har tre av fysioterapeutene fått et ekstra verktøy i hende: Yoga.

Instruktørkurset de tre fysioterapeutene har gått på, krever helsefaglig bakgrunn og gir instruktørkompetanse for lette øvelser som de fleste kan få til og ha god nytte av.

– Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er en del av noen som helst slags spirituell praksis, smiler Erlend H. Våge, en av fysioterapeutene som har gått på kurs hos Mediyoga, sammen med Torunn Berggård og Bente Rudquist.

– Vi bruker i hovedsak øvelser som fokuserer på bevegelighet og pust, blant annet for å øke pasientenes bevissthet rundt dette og gi dem et alternativt verktøy for avspenning og ro, forklarer han.

Torunn, Erlend og Bente

Overraskende positive tilbakemeldinger
Fysioterapeutene var ferdig utdannet i vår og har allerede tatt mange av øvelsene i bruk i behandlingen av pasienter.

– Vi får overraskende gode tilbakemeldinger fra de som har prøvd det, sier Bente. – Vi ser at det oppleves som godt å gjøre noe som er såpass rolig. Det gir også en grad av mestring, mye fordi dette er øvelser som nesten alle får til å gjøre, forteller hun.

Torunn understreker at dette er et tilbud pasienter som ønsker det, kan benytte seg av. – Det er ikke slik at absolutt alle pasienter som kommer hit til instituttet, må bruke yoga, smiler hun. – Men det er et ekstra redskap som vi kan ta i bruk for de som ønsker det.

FAKTA
– Utdannelsen går over én termin og omfatter totalt 115 timer fordelt på leksjoner, hjemmestudier og egentrening
–  Kurset retter seg mot helsepersonell og andre personer med grunnleggende kunnskaper i anatomi og fysiologi.
–  Som ferdig instruktør har man tilgang til tre forskjellige verktøykasser som inneholder forskjellige puste- og yogaøvelser samt meditasjoner.

Her finner du mer informasjon: MediYoga

Translate »