Velbalansert middagstilbud på Hernes Institutt

Fra høsten utvider Hernes Institutt kantinetilbudet og har i denne sammenhengen ansatt en kokk som blant annet skal utvikle middagstilbudet til pasientene. – Godt og velbalansert skal det bli, lover Tone Svendsberget Rygh.

Tove hadde sin første arbeidsdag i begynnelsen av juni, og gleder seg til å komme skikkelig i gang med middagstilbudet til pasientene.

– Det er mye som skal på plass først, så før ferien går tiden med på å jobbe administrativt. Jeg skal kontakte leverandører, se på matsikkerheten, lage et system – det er en stor oppgave, smiler kokken som har mangeårig erfaring fra både restauranter og andre store institusjoner. – Men de første 14 dagene skal jeg være med på et opplegg for å bli kjent med alt hva pasientene går igjennom. Mange forskjellige aktiviteter og opplegg, det ser jeg frem til!

32-åringen, som opprinnelig er fra Rena, er glad for at det ble en stilling ledig på instituttet: – Jeg har kjent til Hernes Institutt i mange år, og har bare hørt positive ting om de som arbeider her, smiler hun, – derfor føler jeg meg ekstra heldig som har fått jobb her.

Planen er at det skal bli enklere å spise god, tradisjonell mat for de pasientene som benytter seg av overnattingstilbudet.

– Gode rutiner når det gjelder mat er viktig, og et velbalansert tilbud på dette tror jeg er en viktig del av hele behandlingstilbudet. Jeg skal også legge til rette for at man skal kunne rekvirere ut mat, slik at pasientene slipper å reise på butikken, forklarer hun. – Og sunt blir det, men ingen fanatisme i noen retning. Min filosofi er at litt av alt er det sunneste alternativet, smiler hun.

Translate »