Et nytt kapittel for Dagfinn

Når Dagfinn Hagen går over i pensjonistenes rekker, gjør han det med 32 år og to måneder av sitt yrkesaktive liv hos Hernes Institutt. – Har vært både spennende og rikt på opplevelser, sier hovedpersonen selv. 

Blomster fra sjefen sjøl

Tradisjonen tro så var kantina dekket til fest da Dagfinn hadde sin siste dag på arbeid for Hernes Institutt. God mat til alle og stor bløtkake i anledning dagen.

– Hva kan man si om Dagfinn? Mye!

Personalsjef Per Inge Engstad nøler ikke da han blir bedt om å fortelle litt om de årene han selv har hatt Dagfinn som kollega. – Nøye, lojal, stolt, engasjert, serviceinnstilt, empatisk, han bryr seg og er flink til å se folk – lista er nødt til å bli lang når det gjelder Dagfinn!

Lurt å spørre Dagfinn
I talene til engasjerte kolleger blir Dagfinn beskrevet som en Reodor Felgen, en kreativ sjel som legger all energi inn på å finne gode løsninger på utfordringer både i og utenfor det mekaniske verkstedet der han har hatt sitt virke som arbeidsinstruktør.

– Dagfinn har vært med å forme hvordan denne type stillinger skal være her på Instituttet, forteller direktør Ole Jo Kristoffersern. – Han har dessuten vært primus motor i utviklingen og oppbyggingen av det mekaniske verkstedet. Det har vært litt en reise, smiler han mot jubilanten, som nikker gjenkjennende.

Dagfinn var en av dem som tok imot Per Inge da han begynte for 11 år siden. – Godt ivaretatt, smiler han.

– Du har vært med på alle omstillinger, tatt dem på strak arm og tilpasset deg der det har vært nødvendig, roser han. – Satt spor etter deg i kvalitetshåndboka vår, og alltid den vi tyr til når vi er usikre på noe. Omkvedet har vært: “Hvis Dagfinn synes det høres greit ut, da gjør vi det”! Som person er du undrende og leken, ydmyk for ny kompetanse og flink til å bevege deg utenfor komfortsonen. En glede å ha hatt deg som kollega!

Har blitt krokete sammen
Overlege Hilde N Teige kunne ikke dy seg for å gi Dagfinn sin første arbeidsevnevurdering, noe som førte til både latter og tilløp til applaus hos de fremmøtte.

– Vi begynte her samme året. Tenk, da hadde vi småbarn! Nå har vi blitt krokete sammen, og du har blitt en god venn, en utrolig flink kollega som har gitt mange pasienter mestringsopplevelser. Hilde avsluttet sin tale med å lese Haldis Moren Vesaas rørende dikt: Ord over gind.

Levende, nysgjerrig med løsninger på det meste, var karakteristikken fra direktør Ole Jo.

Pirk til en pirk
Teamet som Dagfinn har vært en del av, benyttet anledningen til å gi ham noen avskjedsgaver de mente han kunne trenge i sitt virke som aktiv pensjonist. Teamleder Therese overrakte både svømmeføtter, sjokolade, rubiks kube og en stav med spiss i den ene enden, som de mente han kunne bruke som “pirk”, siden han alltid er så nye i det han gjør.

Hanna Enger og Therese Otterlei presenterte Dagfinn for en rekke gaver med humor i. Her: En pirk!

Hovedpersonen var nøkternt overveldet av all oppmerksomheten, og takket for seg med noen tilbakeblikk og med takknemlighet for det som Hernes Institutt har tilført ham gjennom åra:

– Det har vært veldig givende med alt det som jeg har fått være med på, både av kurs, konferanser og annet forskjellig. Ikke minst i forma av alle de menneskene jeg har fått møte, både pasienter og kolleger. Jeg ønsker dere alle lykke til videre!

Translate »