Fyller instituttet med bilder av vakker natur

– Det er helt spesielt å se bildene mine på veggen i så stort format, sier en av fotografene og ansatt ved Hernes Institutt, Kjell-Erik Kynstad. Fotografiene hans viser stemningsfulle landskap som nok flere kunne tenke seg å ha på stueveggen.

Fra venstre: Kjell-Erik, Tonje, Ole-Petter og Gry.

Prosjektet med å smykke ut boenheter, soverom og fellesområder ble påbegynt tidligere i år. Det ble etablert en prosjektgruppe som skulle velge tema og passende motiv. Valget falt på naturbilder fra nærområdet, noe prosjektgruppa mente kunne være til glede og inspirasjon for pasientene.

– Bildene er vakre, de er nære og kan være en positiv knagg å henge samtalen på når man er på tur eller samles i fellesrommene, sier Tonje Jossie Johansen i gruppa.

Kjell-Erik er fornøyd med resultatet

Flinke amatører med blikk for lokal natur og landskap
Prosjektgruppa består av ekstern konsulent Gry Dørnberg Olsen, samt ansatte på instituttet: Tonje Jossie Johansen, Kjell-Erik Kynstad og Ine Hagen Bakken. Sammen har de jaktet bilder og motiver. De fant fort ut at det ikke ble nødvendig å reise langt for å få tak i det de ønsket seg.

Bildene signeres av fotografen.

Bildene er nemlig fotografier tatt av Kjell-Erik, Gry og hernesingen Geir Fjeld, altså kun lokale krefter.

– Vi regner oss som flinke amatørfotografer, smiler Gry, som endte opp som prosjektleder etter innledende runder i prosjektet. – Det handler ikke bare om å finne de riktige motivene, påpeker hun. Bildene må også være av såpass bra kvalitet at de lar seg trykke i større formater. Her kunne jeg bruke min kompetanse innen kunst og kunsttrykk, som jeg har drevet på med i noen år, forklarer hun. – Ellers har vi vært veldig enige om utvalget! Vi har vært særdeles kresne på vegne av instituttet, smiler hun. – Bare de aller beste har gått gjennom nåløyet.

Montering og tilpassing av bilder. Joda, vaktmesteren holder seg i bakgrunnen men passer på at det blir helt rett med laser og linjal!

Samarbeid med Presis AS 
Bildene er montert på aluminiumsplater og skal henges på veggen med usynlig oppheng, spesialbestilt for å tilfredsstille prosjektgruppas krav til estetikk.

Ole Petter Fossum fra Presis AS i Elverum var med da prosjektgruppa og vaktmester skulle henge opp de første bildene. Han er særdeles fornøyd med det ferdige produktet. – Det har vært en spennende prosess for oss også, sier han. – En stor jobb med så mange bilder i ulike format.

Prosjektgruppa er også fornøyd med samarbeidet. – De har vært både effektive og intuitive i prosessen, sier Gry som har hatt hånd om dialogen med Presis AS. – Ikke bare er det en glede å jobbe med lokale aktører, de er både flinke og serviceinnstilte. Det ligger en trygghet i å ha dem så nærme, og få både bilder og monteringsanvisning levert personlig på døra! Det er lov til å skryte litt når man er fornøyd, legger hun til.

Neste del av prosjektet er utsmykking av fellesarealer og aktivitetsrom i hovedbygningen. – Vi ser frem til å fylle veggene med historier, inspirasjon, nytt og gammelt, smiler direktør Ole Jo Kristoffersen. – Vi satser på å smykke ut med motiver som forteller noe om instituttet og som kan henge oppe lenge!

Her kan du se et utvalg av bildene som er på vei opp på veggene hos Hernes Institutt:

[slideshow_deploy id=’3427′]

 

Se flere bilder? Her finner du Kjell-Erik Kynstad på Instagram!

Translate »