Julelunsj, og snart juleferie

Tirsdag 17.desember avholdt vi på Hernes Institutt vår tradisjonelle julelunsj for pasienter og ansatte. Kjøkkenpersonalet skal ha all ære for maten og borddekking.

Ansatte på Hernes Institutt hadde pyntet seg til jul. Man kunne finne både ryddige – og litt mer uryddige varianter av julepynt

Det er ikke så rent lite planlegging og innsats som skal til for å lage mat til godt over et halvt hundre personer – og alt var gjort i stand fra bunnen av på instituttets kjøkken. Maten smakte fortreffelig!

Øvrige ansatte gjorde også sitt for at dette skulle bli en minneverdig hendelse. Mange hadde for anledningen pyntet seg med julegensere med innlagt lys. Noen også med mer eller mindre egenproduserte remedier, som bidro til å løfte julestemningen til et nivå vi knapt har sett tidligere.

Det ble sunget et par julesanger som allsang, og selveste Julenissen dukket opp. Visesanger Erik Lukashaugen sto for det kulturelle innslaget. Et sterkt bidrag til julestemningen denne dagen. Lukashaugen sang noen viser som var relatert til skogsarbeid og tømmerhuggere. Dette var ekstra hyggelig, da behandling av slitne tømmerhuggere var det som Hernes Institutt startet opp med i sin tid.

Visesanger Erik Lukashaugen bidro til god julestemning

Etter det kulturelle innslaget var det tid for mat. Praten gikk livlig rundt bordene, og man forsynte seg både to og tre ganger fra det rikholdige utvalget i bufféten. Mange ønsket seg nok at de hadde planlagt å ta på seg bukse med strikk i livet denne dagen. Desserten var hjemmelaget karamellpudding.

Når fredag 20. desember er unnagjort låser vi dørene, og det er juleferie. Deretter holde vi stengt til nyttår har passert, og instituttet åpner for pasienter igjen mandag 6. januar.

Vi på Hernes Institutt ønsker pasienter, ansatte og samarbeidspartnere en fredfull jul, og et riktig godt nytt år!

Translate »