Ny driftsleder med full kontroll

Stig Stubbrud er ansatt som ny driftsleder hos oss, da hans forgjenger går av med alderspensjon. Han er likevel ikke helt ny på laget hos Hernes Institutt.

Tidligere pasient

– For drøye to år siden var jeg faktisk inne som pasient her, og jeg ble fort glad i stedet og menneskene, forklarer Stig.

Den gangen slet han med slitasje- og belastningsplager i muskler og ledd, noe han fikk god hjelp med å håndtere her hos oss. Stig har en allsidig og solid arbeidsbakgrunn. I mange år jobbet han innen hotell- og restaurantyrket, både som vaktmester og som daglig leder. Han har også vært selvstendig næringsdrivende som tømrer, og han har jobbet over flere år innen industriell montasje. Noe som innebærer at han har god kunnskap om diverse styringsautomatikk.

– Jeg trivdes så godt her, at etter endt behandlingsløp fant jeg ut at jeg skulle komme med et forslag til ledelsen på instituttet: Kunne de gi meg en praksisplass med det mål for øyet å ta fagbrev innen bygningsmessig drift?

Ledelsen vurderte dette som en god idé, og Stig var etter kort tid i gang i jobb. Fagbrevet var i et faktum like før koronaen slo inn. Sommeren 2020 ble stillingen som driftsleder på Hernes Institutt utlyst, og for Stig var det en selvfølge å søke på denne.

Stor interesse for stillingen
Stig Stubbrud er godt kjent med den tekniske driften på Hernes Institutt fra tidligere arbeidsforhold. Det vil komme ham til gode i det videre arbeidet som driftsleder.

Direktør ved Hernes Institutt, Ole Jo Kristoffersen, kan fortelle at det var stor interesse for stillingen. Hele 27 søknader kom inn. Av disse ble sju kandidater innkalt til intervju. Det var med andre ord ingen “walk in the park” – og i utgangspunktet ingen selvfølge at valget skulle falle på Stig.

– Jeg tok det ikke for gitt at jeg skulle få jobben. Derfor er jeg både stolt og ydmyk over at valget falt på meg, smiler Stig. Men jeg antar at ledelsen blant annet så det som en fordel at jeg allerede hadde dyptgående kunnskap om systemer og rutiner.

Den nye driftslederen har gjennom de siste årene arbeidet tett sammen med avtroppende driftsleder. Dermed har han full kontroll på hva som trengs og hva som kreves for å gjøre jobben. Stig beskriver seg selv som praktisk anlagt. Ispedd en dose kreativitet og god gammeldags arbeidsmoral føler han seg trygg på at han kan utføre sitt arbeid på instituttet på en god måte.

– Selv om jeg ikke trenger å finne opp kruttet på nytt er det alltids nye ting å sette seg inn i. Ikke minst på teknologi-fronten. Med lederstillingen følger også større ansvar for HMS-arbeid og sikkerhet vedrørende brannvern. Samtidig som vi kontinuerlig jobber opp imot kravene som CARF-sertifiseringen medfører, sier han.

Vi på Hernes Institutt ønsker Stig velkommen som fast ansatt driftsleder.

Translate »