Sosialentreprenør med vyer og vilje

Fagdagene på Hernes Institutt skal sørge for faglig påfyll og inspirasjon for de ansatte. Denne gangen var det seriegrunder og sosialentreprenør Aiman Shaqura som bidro med sin historie, sine erfaringer og mange spennende perspektiver på menneskelig samhandling for en bedre integrering.

Aiman Shaqura er grunnlegger og CEO av Charge.no samt eier av prosjektet Give a job.

Etter en gjennomgang og repetisjon av brannvernopplegget på instituttet, ble de ansatte servert kaffe og kake, samt et foredrag av Aiman Shaqura, grunnlegger av organisasjonen Charge Inclubator og Give a job på Toten. Aiman fenget alle med sin personlige historie om inkludering, muligheter og mestring.

– Det handler om å forstå verdien av hvordan enkeltindivider påvirker hverandre både nå og når det gjelder fremtidige valg, påpekte han. – Her i Norge er alt mulig!

Det var gjennom flyktningekrisen i 2015 han ble inspirert til å finne en måte å bidra på. Via sine organisasjoner arbeider han nå med å skape jobber og muligheter for flyktninger og innvandrere. – Vi trenger å kunne tilby en kompetanse og et nettverk for at folk skal føle seg trygge og velkomne. Det er i møtet mellom mennesker vi kan skape tro på mestring, finne ut hva vi er gode på og gjøre det, smiler han entusiastisk.

Aiman liker utvikling og bevegelse og har stor tro på framtidige prosjekter.

Løsninger på flere nivåer
Aiman tror at det må skje endringer på flere nivåer, også politisk. Og han mener det er mulig: – Vi trenger tiltak for å øke oppmerksomheten på det som virker. Menneskeverd, muligheter og mestring er nøkkelord i denne sammenhengen. Men det må også jobbes systematisk og målrettet på flere nivåer, legger han til. – Forventninger og personlig ansvar er en ting, med det er også viktig at man aksepterer forutsetningene og jobber med å fokusere på det man kan gjøre.

Overlege Hilde N Teige og personalsjef Per Inge Engstad var tydelig begeistret og engasjert av Aimans foredrag, og fortsatte samtalen langt inn i matpausen, som Aiman ble invitert til. – Mye overføringsverdi i det han sier opp mot vårt arbeid, påpeker Hilde. – Det skjer mye bra i relasjoner mellom mennesker, noe vi har stort fokus på her hos oss.

Du kan lese mer og Aiman Shaqura og hans arbeid her: Charge.no og Give a Job

Translate »