Takket av god kollega og leder

Superlativene haglet over overlege Per Fløystad da han ble takket av med god mat og taleføre kolleger på Hernes Institutt. – Da du begynte her, kunne jeg senke skuldrene, sier kollega og overlege Hilde N Teige.

Det ble servert varm lunsj i kantina i anledning Per Fløystads overgang til pensjonistenes rekker.

Det er en sprek 66-åring som nå tar stetoskopet og rusler inn i pensjonisttilværelsen, etter 11 begivenhetsrike år på Hernes Institutt. Både nye og gamle kolleger hadde tatt både tid og vei for å delta i avslutnings-lunsjen, så kantina på instituttet var fylt til bristepunktet.

“Lugn, intellektuell og radikal”
– Dine holdninger og faglige kapasitet passet som hånd i hanske her på instituttet, sa direktør Ole Jo Kristoffersen i sin tale til overlegen. – Du har vært en særdeles god kollega og faglig leder, gitt instituttet et attførings-faglig løft og bidratt sterkt til et godt arbeidsmiljø!

Også kollega og avdelingsoverlege Hilde N Teige hadde mye godt å si om sin kollega gjennom mange år: – For å forstå Per, så må man forstå sørlendingen i ham, da faller det meste på plass, smilte hun. – Rolig og sindig – en solid person og “hel ved”! Jeg kommer til å savne den hjertelige latteren din!

Teige, som traff Fløystad allerede i studietiden på 70-tallet, kunne fortelle om Beatles-sveis og personlig integritet. – Lugn, intellektuell og radikal, sier hun i talen. – Både egenskaper og hårsveis er fremdeles i god behold. Det var et utrolig faglig og personlig løft for meg dag du ble min nye kollega. Takk for at du delte ansvaret med meg, avslutter hun rørt og til stor applaus.

Kollega og overlege Hilde N Teige hold en innholdsrik og rørende tale for Per.

Det beste har vært å jobbe sammen
Hovedpersonen selv var ikke helt uanfektet av både gaver, blomster og fine ord: – Her finnes et unikt miljø, både kollegialt og faglig, sa han til de fremmøtte. – Alle er hyggelige og hjelpsomme, ledelsen har styrt skuta sikkert gjennom mange utfordringer, om det er byggeprosjekter eller andre planer. Det er virkelig flott. Jeg har satt stor pris på dere alle, avslutter han. – Her på Hernes Institutt gjør vi jobben enklere for hverandre fordi vi jobber sammen.

– Det har vært begivenhetsrike år, sa direktør Ole Jo Kristoffersen ved blomsteroverrekkelsen.

 

Translate »